Карадайъ гласува знаково. Каза каква България иска

България има нужда от сигурност и стабилност, каза лидерът на ДПС

Карадайъ гласува знаково. Каза каква България иска | StandartNews.com

Знаков вот в десет часа и 1 минута даде лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той упражни правото си на глас в секция номер 1 на училище „Пейо Яворов” в Кърджали. Секционната избирателна комисия го забави, защото обърка картите за гласуване и му даде тази на предишния гласоподавател.

България има нужда от сигурност и стабилност, да възстановим нормалността и диалога, който отсъства повече от десетилетия, да възстановим демокрацията, заяви Карадайъ, след като гласува.

В България не бива в 22-ра година на 21 век българските граждани да се третират като престъпници, докато презумцията за невинност действа, категоричен бе Мустафа Карадайъ. Карадайъ не даде подробности, но най-вероятно имаше предвид ареста без никакви основания на общинския съветник Алтънай Халил преди два дни. Домът му бе претърсен, но полицията не откри нищо. И след по-малко от 24 часа Халил бе пуснат. Не разбрах защо ме задържаха, заяви тогава съветникът.

Затова в България има нужда да възстановим демокрацията, да осмислим демокрацията, да разберем смисъла на понятието демокрация, да възстановим нормалността, да осмислим понятието диалог и нормалност в политиката, за да има стабилност, за да има стабилно управление, за да има сигурност, обобщи Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай