Делян Добрев втрещи със собствена прогноза за изборите

Ще направим всички възможни компромиси, за да има правителство, каза кандидат-депутатът от ГЕРБ

Делян Добрев втрещи със собствена прогноза за изборите | StandartNews.com

Собствени "социологически" прогнози за изборите направи кандидат-депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в студиото на "Лице в лице" по БТВ.

Ето как нареди Добрев политическите сили и евентуалните им народни представители в парламента след вота на 2 октомври:

Първа политическа сила ще е ГЕРБ със 75-80 депутати.

На второ място след нея се нарежда "Възраждане" с 45-50 депутати.

Третото място ще бъде заето от ДПС, които ще успеят да вкарат около 40 депутати.

"Продължаваме промяната" се срива категорично до четвърта позиция с под 30 народни представители, убеден е Делян Добрев.  Той заяви, че ПП  ще загубят в София. 

БСП ще е пета с 25-30 парламентаристи.

ДБ - с около 25 депутати.

Делян Добрев увери, че ГЕРБ като първа политическа сила ще направи всичко възможно да състави кабинет - не тяснопартиен, а на коалиционен принцип, съставен от партиите, изповядващи евроатлантическите ценности, в които той включи ДБ и ДПС.

„С тях и с Демократична България (ДБ) ще разговаряме. Надеждата ни е в ДБ, защото с тях имаме припокриване на приоритетите. ПП категорично са лява партия, но са евроатлантици“, посочи той.

„Ще разговаряме с всички, ще направим всички възможни компромиси, за да има правителство. Най-добре е да се сформира стабилно евроатлантическо правителство с хоризонт от поне една година. Няма да излъчим 121 депутата – това е ясно на всички. ГЕРБ ще има 85-90 депутата, ПП ще имат под 30“, прогнозира Добрев.

 

„Смятаме, че можем да се справим с кризата по-добре от всяка друга партия. Кризата вече е тук, тя се усеща по джоба на хората. Единствената причина да не сме още в рецесия се дължи на факта, че данните се обявяват по-късно. За последните три месеца на ПП имаме 3% спад на потреблението на електроенергия, имаме спад на консумацията на газ с 1/3“, обясни той.

 

„В момента на нашата икономика ѝ е паднало кръвното и се намира в драматична ситуация", изрази се образно Добрев.

 

„Ние сме се справяли с кризите и преди. Икономиката ни се нуждае от нещо тонизиращо, като кафе или кола. Един вид кафе са европейските фондове. Ще ускорим този процес, както и преди. Ние още не сме започнали усвояване на европейските фондове, които ни се полагат. Това се дължи на факта, че няма е стабилно правителство, което да оформи документите и да даде възможност на фирмите да усвояват средства. Ако Планът за възстановяване и устойчивост беше предаден навреме нямаше на нашата икономика да ѝ падне кръвното“, подчерта политикът.

 

В началото на разговора Добрев, който е водач на листата на ГЕРБ-СДС в Хасково, заяви: "Аз каня Кирил Петков на дебат от месец и нещо и все не идва. Бих се радвал да влезе в студиото сега и да говорим. Вчера бях в Хасково, но ако бях на дебата по БТВ – щях да остана". 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай