Вторник,

Бойко Рашков взриви Перник. Бойкот на Кирил Петков

От: Иван Ангелов -
100191
Бойко Рашков взриви Перник. Бойкот на Кирил Петков
A
A
A

Бившият МВР-шеф Бойко Рашков взриви Перник. Той се кандидатира за депутат като водач на листата на „Продължаваме промяната” в миньорския град, но се оказа, че там не го искат дори хората от ПП.

Председателят на Районната избирателна комисия в Перник хвърли оставка, съобщи ZaPernik.com. Игнат Стойчев, който е адвокат, председателства пернишката РИК, издигнат от „Продължаваме промяната“. Стойчев обаче е излязъл в отпуск и въобще не се занимава с изборните дела в Перник.

Само преди седмица от „Продължаваме промяната“ се биха с другите партии, за да вземат председателския пост на РИК, но веднага след това се случи обрат и започнаха да бойкотират изборния процес.

Източници на сайта твърдят, че след като е станало ясно, че Бойко Рашков ще е водач на листата на ПП в Перник, дори собствените партийни функционери са категорични, че ще бойкотират вота и няма да гласуват за него.

Официално Игнат Стойчев заявява, че не може да съчетае работата си на адвокат и тази на председател на Районната избирателна комисия, но това е само проформа обяснение, казват от партията на Кирил Петков и Асен Василев в Перник.

Игнат Стойчев е третият поред председател на РИК в Перник, който подава оставка. Преди него това сториха Николай Цветков, който оглавяваше Комисията за парламентарните избори на 11 юли м.г., и Георги Георгиев- председател на Комисията за изборите на 14 ноември м.г.

Цветков, който беше назначен за председател от квотата на коалиция "Демократична България обединение", се отказа от поста след като Комисията по досиетата оповести имената на членове на районни избирателни комисии, свързани с Държавна сигурност, а Георгиев, от квотата на "Има такъв народ", мотивира оставката си със здравословни причини.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com