Александър Несторов от ДПС посочи най-голямата опасност

ДПС предложи данък свръхпечалба в енергетиката, каза кандидат-депутатът от Движението

Александър Несторов от ДПС посочи най-голямата опасност | StandartNews.com

Най-голямата опасност сега е увеличаващата се бедност. Тя е опасност и за националната сигурност. Това заяви водачът на листата на ДПС за Перник Александър Несторов в студиото на „Денят на живо“ по NOVA NEWS.

Бюджетът трябва да е ефективен. Няма как да имаме свръхразходи, да подпомагаме всички и парите да ни стигат. Предлагаме помощите да бъдат насочени към най-нуждаещите се, каза Несторов.

„Свръхпечалбата се облага и в момента”, заяви кандидатът за депутат по повод обявения от кабинета еднократен данък "свръхпечалба" и припомни, че преди половин година ДПС предложи да се облага свръхпечалбата в енергетиката.

"Бедна държава е тази, която не генерира икономически продукт. Внасяйки все повече, базирайки ръста на повишение на цените, осланяйки се само на европейските фондове – няма как една икономика да върви, без в нея да се налива свеж ресурс, обясни Несторов.

Запитан кое може да бъде гарант за съставяне на стабилно правителство, той каза, че трябва да има баланс между всички приоритети, но повтори, че справянето с бедността трябва да е тема номер едно. „Второ – да се запази ценностният път на държавата, евроатлантическият. Трета точка са мерки за справяне с различните кризи”, допълни Александър Несторов.

Относно доклада на Държавния департамент на САЩ, той каза, че корупцията в България няма да се реши с назначаване на един човек, който е като бухалка. „Проблемът е законодателен. Думата „корупция” не присъства в Наказателния кодекс на България”, обясни кандидатът за депутат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай