Проф. Анастас Герджиков: ГЕРБ нямаше условия към мен

Той разчита на широка подкрепа от страна на дясноцентристките партии

Проф. Анастас Герджиков: ГЕРБ нямаше условия към мен | StandartNews.com

„Лесно приех подкрепата, защото нямаше никакви условия". Това заяви в първото си телевизионно интервю за Нова тв проф. Анастас Герджиков, който се кандидатира за президент.

„Изтеклата информация за моята кандидатура даде повод на политическа партия ГЕРБ да обяви подкрепата си за мен. Аз не съм кандидатът на ГЕРБ, защото съм издигнат от Инициативен комитет. Когато се срещнах с ГЕРБ те не ми поставиха нито едно условие. Те не пожелаха нищо срещу подкрепата си. Не мисля, че съм обвързан с тях”, заяви той.

„Мотивацията ми е свързана с това, че сме в много тежка политическа криза. Все повече разединени. Аз нямам намерение всички да се прегърнем и различията да отпаднат, но е важно да се обединим около важните за обществото теми. Ако това беше направено нямаше да се стигне до толкова много избори за една година”, каза Герджиков.

„Красимир Вълчев е този, който е предложил на ръководството на партия ГЕРБ да подкрепят мен, вместо да излъчат свой кандидат. Срещнах се с Бойко Борисов в централата на партията. Там беше и г-н Вълчев,  а аз им обясних, че ще приема кандидатурата на Инициативния комитет. Там дойде и изненадата – г-н Борисов каза, че съм подходящ кандидат и няма нито едно условие към мен”, обясни проф. Герджиков.

По думите му ГЕРБ е правила много грешки, но това е нормално за толкова дълго управление.

„Някои от тези грешки са наистина несъвместими с това, което аз разбирам под честна и полезна за народа политика. След като обаче са избирани 3 пъти аз смятам, че те са направили и полезни неща”, каза още професорът. Той разчита на широка подкрепа от страна на дясноцентристките партии.

Герджиков е на мнение, че един президент не трябва да застава срещу определена партия и той не би допуснал тази грешка.

На въпрос дали е ваксиниран, той отговори, че е бил един от първите ваксинирали се.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай