Карадайъ: Демокрацията изисква грижи всеки ден

"Днес е паметен ден, който всички, за които демокрацията и свободата са ценности, празнуват".

Карадайъ: Демокрацията изисква грижи всеки ден | StandartNews.com

Днес е паметен ден, който всички, за които демокрацията и свободата са ценности, празнуват. 10 ноември 1989 г.  сложи началото на демокрацията и за нейната победа имаме заслуга и всички ние от Движение за права и свободи. Това написа лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ в личния си профил във Фейсбук.

Нашата борба започна много преди това – с отстояване на достойнството, на личните права и свободи. Д-р Ахмед Доган надскочи личния отпор и превърна обединението на репресирани, угнетени, горди, достойни, трудолюбиви и почтени български граждани в основно оръжие срещу тоталитарната власт, написа още Карадайъ. И допълни: „Демокрацията изисква грижи всеки ден и ние трябва да сме на своя пост!”

Ето пълния текст на посланието, отправено от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, на 10 ноември:

Днес е паметен ден, който всички, за които демокрацията и свободата са ценности, празнуват.

10 ноември 1989 г.  сложи началото на демокрацията и за нейната победа имаме заслуга и всички ние от Движение за права и свободи.

Нашата борба започна много преди това – с отстояване на достойнството, на личните права и свободи. Д-р Ахмед Доган надскочи личния отпор и превърна обединението на репресирани, угнетени, горди, достойни, трудолюбиви и почтени български граждани в основно оръжие срещу тоталитарната власт.

За да има всеки човек достоен живот, за да бъдат гарантирани правата и свободите на всеки български гражданин, за да постигнем реално европейските стандарти на живот, ние трябва всеки ден да отстояваме мира и демокрацията. Необходимо е да подредим собствения си живот, да отстояваме правата си, да знаем отговорностите си, да сме взискателни към себе си и към политиците, да сме толерантни помежду си, към различните и немощните. Да смирим егото си, да се борим с неграмотността, да възприемем като лична кауза зелените идеи за живот в хармония с природата, да бъдем човечни, да бъдем солидарни, да бъдем справедливи и никога да не се отказваме от мечтите си.

Днес не по-малко отколкото в началото на демокрацията трябва да сме нащрек. Демокрацията изисква грижи всеки ден и ние трябва да сме на своя пост. С много предизвикателства трябва да се справяме. Особено в тази сложна пандемична обстановка.

Трябва да пазим здравето си и здравето на близките си, да сме отговорни като граждани и като общество.

Да търсим и изискваме от държавните органи работа в името на обществото. С общи усилия можем!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай