Нина Николина и Калин Вельов пяха за родни медици в Лондон

Нина Николина и Калин Вельов пяха за родни медици в Лондон  | StandartNews.com

Най-новият музикален проект на Нина Николина и Калин Вельов „Пендара", в който участва и народната певица Екатерина Ангелова изнесе първия си концерт в Лондон. Изпълненията на „Излел е Дельо хайдутин", „Вечеряй Радо", „Ерген Деда", „Чичовите Конье" бяха дълго аплодирани от публиката. Музикантите представиха част от новия си репертоар в препълнената зала на Българското посолство по време на Първата официална среща на български лекари, практикуващи във Великобритания и английски студенти, учещи медицина в България.

Събитието беше по инициатива на Медицинските университети в София и Пловдив. Организатор е официалният представител на университетите за Великобритания – компанията Интер Хекс. Патрон на срещата бе Негово Превъзходителство посланик Константин Димитров. „Пендара Етно Проджект „ бяха избрани за официален музикален домакин на събитието.

„В тяхната музика се оглежда традиция и съвременност. Начинът, по който музикантите бяха посрещнати и изпратени от публиката, показа, че е важно как успяваш да интерпретираш българския фолклор. Талантът на Нина Николина, Калин Вельов и Екатерина Ангелова няма граници. Съвсем скоро ще ги поканим за концерт и в други европейски столици, където съм убеден, че артисти с техния талант ще вдигнат публиката на крака така, както успяха да сторят това в Лондон", каза Димитър Циканделов, собственик на най-голямата посредническа компания за набиране на чуждестранни студенти за България „Интер Хекс".

В събитието участваха ректорът на Медицинския университет в София академик Митев и зам. ректорът на Пловдивския медицински университет проф. Куклева, дипломати, учени, лекари, студенти и техните семейства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай