Камен сватоса влюбени навръх рождения си ден

Камен сватоса влюбени навръх рождения си ден | StandartNews.com

На сцената в НДК смутен момък поиска ръката на гаджето

3700 ценители на истинското зрелище аплодираха Камен Донев две вечери в зала номер едно на НДК. Човекът оркестър - с нова прическа, но с традиционно вдъхновение - изигра, изтанцува и изпя "Възгледите на един учител за всеобщата просвета". Поредният (моно)спектакъл на страхотния актьор подейства като виагра на публиката, зажадняла за автентични арт провокации.

"Важното е зрителите да останат развълнувани, обогатени, променени. А това се случва само когато артистът излиза като за първи път. Ако не го прави, значи не е за тази работа", коментира Камен в "Преди обед" по bTV. Той разказа, че на 14 април се случило нещо необикновено - влязъл в ролята на Купидон. Влюбен момък поискал пред всички ръката на гаджето си след финалните овации. "Разбира се, имаше предварителна уговорка. Съгласих се, защото разбирам какво ще преживее това момче. Убеден съм, че цял живот ще помни този момент. Хората го насърчаваха. Някои подвикваха "Хайде, давай!", други бяха направо просълзени. А за момичето беше абсолютна изненада. В началото то дори не разбра какво става", разказа Камен. Самият той направил предложение на жена си на четири очи - в ресторант, от който се виждала цяла София. "Обстановката беше интимна. Не съм човек, който обича да се отваря, да се показва пред хората".

На 15 април пък Камен празнува 43, докато се раздаваше на макс за феновете си. Купонът продължил до два посред нощ - с отлежала ракия и хубаво вино. Но рожденикът си легнал чак призори. Донев за пореден път потвърди, че няма никакъв проблем да бъде тълкуван като комерсиален актьор. "Свободен съм да бъда какъвто си искам, мога да правя и да играя каквото и където си искам. Финансирам всичко сам. Благодарен съм на Бога и на съдбата. Тези, които не могат, приказват, плюят и обвиняват. Понякога помирисвам завистта. Но одумванията на гилдията не ме интересуват. Който постига всичко с труд, знае за какво говоря. Има месеци, в които имам по 10 представления. Радвам се, когато хората забележат детайлите", категоричен е Камен.

Всъщност той изгражда характер и дисциплина, докато тропа ръченици в култовия русенски ансамбъл "Найден Киров", управляван десетилетия наред от прочутия му баща Иван Донев. Неслучайно в новия проект на Камен, наречен "Оркестърчи", звучат прекрасни български народни песни. В следващите му издания публиката ще аплодира балкански хитове и латино евъргрийни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай