Етно, поп и рок на 4 гъдулки - на 7 април в София

Етно, поп и рок на 4 гъдулки - на 7 април в София | StandartNews.com

Уникален български женски квартет гъдулки - група Etnoix с официална премиера в София Лайв клуб

Единствена по рода си, българска, различна и симпатична - група Etnoix ще направи своята официална премира пред публика на 7 април в Sofia Live Club, с начало 20.00ч. Четири млади и талантливи момичета с гъдулки, соло китарист, перкусионист и певица ще замесят неповторима комбинация от етно, поп и рок звучене в първия специален, клубен концерт на групата. В програмата на събитието артистите ще заложат на авторска музика, голяма част от която на фолклорна основа. Няма да липсва и етно-танго, а за феновете на "по-твърдото и агресивно" звучене Etnoix ще изпълнят и няколко световно известни рок парчета на четири гъдулки.

Билети се пускат в продажба от утре (23.02.2016) с цена 15 лв за билет. Те могат да се закупят от системата на Ticketportal.bg, от магазините на Office1Superstore, Booktrading, Пикадили, На Тъмно, бензиностанции OMV, Билетен център в НДК и Билетна каса на зала "Арена Армеец". Организаторът на събитието предупреждава, че билетът е вход за клуба и не означава седящо място. По желание, всеки може да направи резервация на седящо място, отделно в клуба.

Нестандартна, различна, темпераментна и мелодична, музиката на Etnoix е от младите за младите. Седемте музиканти на сцената ще ни преведат с лекота "от минало към бъдеще", държейки се здраво за българския фолклор, протягайки се към бъдещето смело и с въображение. Млади и чаровни, Etnoix вече нямат търпение да представят пред публика своята пъстра и нетрадиционна музикална физиономия. Част от заглавията на авторските им парчета са "Щипка сол", "Следвай ме", "Някъде на Изток" и дори само по тях можем да си представим какво ни очаква на 7 април.

Повече за групата:

Etnoix са Деница Христова /първа гъдулка/, Десислава Тодорова /втора гъдулка/, Деница Дончева /трета гъдулка/, Латина Буневска /алтова гъдулка/, Любомира Павлова /вокал/, Калоян Павлов /перкусий/, Александър Кирилов /соло китара/. Групата е създадена по идея на Асен Павлов, през 2014 г, а заедно с композитора Ангел Добрев, създават цялостната визия на групата. Първите си стъпки на сцената правят в спектакъла "Траките", където те изпълняват музиката към Първа легенда - "Орфей и Космосът" и в спектакъла "Ние Българите", пред препълнена зала 1 на НДК.

В репертоара на групата са включени както традиционни фолклорни произведения, така и съвременни версии на българска основа с етно и рок звучене.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай