Чудна екопътека и водопад в близост до Пловдив

Има и място за отдих

Чудна екопътека и водопад в близост до Пловдив | StandartNews.com

Ако искате да се насладите на една лека разходка по екопътека, която минава по река в чудните Източни Родопи, то може да посетите село Загражден и прочутата Загражденска екопътека.

Пътеката се намира на югоизток от селцето, като до нея се достига лесно по леко наклонена пътека, обозначена на места с маркировка, пътя е лесен за ориентиране и сравнително кратък (не повече от 1 час в посока). Самата екопътека е много красива, има няколко малки водопада и няколко красиви дървени моста. 

Не само водопадите, а и цялото поречие на близката река е едно вълшебство на природата и не случайно именно там е обособена екопътека.

Разходката е много добра идея ако искате да прекарате няколко часа сред природата. Там е отлично за топлите сезони, тъй като пътечката минава до река и близо до дървета и прохладно и сенчесто.

Навсякъде по течението на реката ще срещнете красиви водни падчета, а най-големи от тях са два – Чистилището и Козарника.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Българска принцеса с меч ражда легендата за червените божури в Източните Родопи

Българска принцеса с меч ражда легендата за червените божури в Източните Родопи

Легенда за българска принцеса обяснява появата на червените божури в Източните Родопи. Според преданията, девойката е водила съпротивата на местните х...

Коментирай
2 Коментара
Андрей Филипов
преди 3 дни

Тази пътека не функционира. Вие кога за последно сте били там? Аз бях миналата година. Месец юли. След третия мост е поставена табела "забранено преминаването поради срутвания". Или нещо такова. Актуализирайте си информацията. Моля.

Откажи