Калин Каменов взима втори мандат във Враца

В област Враца няма социологически проучвания и резултатите са предварителни и неофициални

Калин Каменов взима втори мандат във Враца | StandartNews.com

Във Враца Калин Каменов от ГЕРБ печели втори кметски мандат според данните до момента. В област Враца няма социологически проучвания и резултатите са предварителни и неофициални.

При висока активност приключи изборният ден в 10-те общини във Врачанска област. Над 70 на сто от избирателите са гласували в Борован и в Роман. Около 65 на сто е активността в Бяла Слатина, в Мездра, в Мизия и в Хайредин. В Козлодуй е 57 на сто, а в Оряхово - 52 процента.

В община Враца са гласували малко под половината от имащите право на глас - 49,98 на сто.

Изборният ден беше удължен до 21,00 часа в Хайредин, за да бъде дадена възможност да упражнят вота си заявилите желание да гласуват в подвижната секция.

В пет общини в област Враца печелят досегашните кметове на ГЕРБ. Освен Калин Каменов във Враца, Маринела Николова в Козлодуй, Росен Добрев в Оряхово и Иво Цветков в Бяла Слатина. В Хайредин печели трети мандат Тодор Алексиев от местна коалиция на ДПС.

В община Бяла Слатина досегашният кмет Иво Цветков от ГЕРБ печели убедително пред подсъдимия Ценко Чоков, дългогодишен кмет на село Галиче. В селото съпругата на Чоков - Цветелина Нелова, отива на балотаж срещу досегашния селски кмет Страхил Стоянов от ГЕРБ.

В община Мездра ще има балотаж между дългогодишния кмет Иван Аспарухов от местна коалиция на АБВ и настоящия кмет Генади Събков от БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай