Рекламираме родните мед и пчелни продукти с 150 000 лв.

Рекламираме родните мед и пчелни продукти с 150 000 лв. | StandartNews.com

София. Страната ни ще рекламира българския мед и други наши пчелни продукти по специална програма. Това съобщиха от пресцентъра на Държавен фонд "Земеделие". От там уточниха, че вече е подписан договор за реклама, който е по мярка А на пчеларската програма. Той е сключен със Сдружението за биологично пчеларство, което обединява осемте най-големи пчеларски организации в страната. Проектът по договора – "Силата на пчелния мед" е на стойност 150 000 лв. Той трябва да бъде изпълнен до 31 август 2014 г.

Целта на проекта е да популяризира българските пчелни продукти, да повиши консумацията им и да създаде условия за по-добрата им ценова реализация. Финансирането му ще се осигури с 50% европейски средства и 50% от националния бюджет, уточняват от ДФ "Земеделие".

Родните пчелен мед и други пчелните продукти ще бъдат рекламирани в рамките на няколко дни, които ще бъдат под надслов „Силата на пчелния мед". Рекламната кампания ще се проведе в София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново. Радио и онлайн рекламни кампании и организиране на пчеларска среща „Бъдещето на биопчеларството" в гр. Елена, както и изработката на информационни материали, също ще са част от промотирането.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай