КНСБ с добра новина за минималната заплата

Пламен Димитров предупреди обаче за глобална рецесия

КНСБ с добра новина за минималната заплата | StandartNews.com

Официално измерваната в страната годишна инфлация ще доближи 20 процента, прогнозира в Стара Загора лидерът на КНСБ Пламен Димитров. 

Той цитира данни на синдиката, според които цената на хляба след премахването на ДДС е спаднала с до 6 процента.

Още в началото на август цената на хляба в България може да се увеличи, тъй като за производството му ще бъде използвана два пъти по-скъпа реколта пшеница - това заяви още президентът на КНСБ Пламен Димитров. Той определи като недостатъчно ефективна мярката по премахване на ДДС на хляба, тъй като според проверка на синдикалната организация в областните градове цената на насъщния е спаднала с едва от 2 до 6%.

Според Димитров годишната инфлация у нас ще доближи 20 на сто: "Ще приближи 20% до края на годината, официалната инфлация, а тази, която всички ние потребяваме, по последните данни, които имаме на годишна база, на 20-те стоки и услуги, които ползваме, 45-46% поскъпване има на тази малка кошничка за година назад“.

Заради растящите енергийни разходи Пламен Димитров прогнозира нова актуализация на бюджета през есента. Той заяви, че до края на годината минималната заплата у нас трябва да се увеличи до 800 лв., предаде БНР

Президентът на КНСБ предупреди още, че вече има индикации за развитие на глобална рецесия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай