Събота,

Скъпите жилища най-търсени във Варна

От: Администратор -
A
A
A

С 10% са нараснали продажбите на имоти във Варна и региона през първото тримесечие на 2018 г., спрямо същия период на миналата година. Това отчетоха брокери на недвижими имоти по време на бизнес закуската на Imoti.net в морската столица. Данните показват, че най-търсени са луксозните имоти. Желаещите да се сдобият с нов дом са склони да платят между 100 000 и 130 000 евро, като срещу тази сума търсят ново строителство. Цените на панелните апартаменти също отбелязват ръст. В по-централните квартали сумата достига до 1000 евро за кв. метър.

„От началото на годината досега имаме издадени 110 разрешителни за строеж, предимно за жилищни сгради. За сравнение за цялата 2017 година разрешителните бяха 200", обясни главният архитект на Варна - Виктор Бузев по време на бизнес закуската на Imoti.net. По думите му в града набират популярност сделките „на тъмно зелено". „Става дума за продажби на имоти не в процеса им на строеж, а на етап по проект, по скица. Това е много рисково", предупреди главният архитект на Варна.

Стратегията на местната власт за развитието на града предвижда обособяване на индустриална зона във Варна. Относно проблема с недостига на паркоместа в централните част на града, главният архитект обясни, че проблемът може да се реши с многоетажни паркинги.

Бизнес закуската на Imoti.net във Варна е част от проекта „Годишни награди на Imoti.net", който насърчава добрите практики в сектора. Мисията на Imoti.net, който е част от Investor Media Group, е да подкрепя коректните участници в имотния бизнес, така че потребителите на техните услуги да могат да правят правилен избор в свой интерес по всяко време. В полза на потребителите Imoti.net стартира и поредицата „Доверен брокер" със съвети за разграничаване на коректните и некоректни посредници при сделките с имоти.

Тагове:

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички