Защо медици от болница "Лозенец" готвят протест

Ще стане ли Правителствена педиатрия или някой иска парка, питат работещите там

Защо медици от болница "Лозенец"  готвят протест | StandartNews.com

МБАЛ "Лозенец" не може да изпълнява функциите на педиатрия, защото това не е заложено в устройствения план. Отскоро в срадада на болницата се помещава и факултетът по медицина на Софийския университет, където бъдещите лекари карат своята практика. Това заяви "Тази сутрин" по bTV д-р Христо Стоянов, началник на Спешното отделение в болницата. 

В 13:00 часа в двора на университетската болница ще има протест. Сред исканията са Националната детска педиатрия да не се помещава в сградата, която не е проектирана да бъде детска болница.От лечебното заведение изтъкват, че няма и подписан договор с  Националната здравно осигурителна каса. А базата се използва и от студентите по медицина в СУ. 

Медиците дори с ирония подходиха, че педиатрията може да се помещава в "парка, а не в болницата". Някои изразиха съмнение, че всъщност апетитите са точно към големия парк на Правителствена.

Повече от 6 месеца продължава сагата в МБАЛ "Лозенец". По думите на д-р Христо Стоянов има напрежение в колектива на болницата. А медици от отделенията по гастроентерологията и работещите на операционната маса, напускат заради неяснотите при тези условия на труд.

"В условията на тежка COVID вълна, при положение, че персоналът е ангажиран с лечението на болните, ние трябва да навлезем в нова стресова ситуация, в каквато се намираше болницата преди няколко месеца. Хората имат нужда от спокойствие и сигурност, за да продължат да си вършат работата”, посочи доцент доктор Радосвет Горнев, директор на здравното заведение, пред Нова тв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай