Велинград ще избере промяната пред застоя

Велинград ще избере промяната пред застоя | StandartNews.com

Костадин Коев, кандидат-кмет на ГЕРБ за Велинград

- Г-н Коев, за мнозина вашият резултат на първия тур е изненада. Вие самият очаквахте ли го?
- Не само че го очаквах, но и бях сигурен, че ще постигнем висок резултат. Велинградчани силно желаят промяната и смятам, че аз и моят екип успяхме да ги убедим, че носителят на промяната сме ние от ГЕРБ. В този смисъл резултатите от първия тур говорят за категорична победа на промяната над статуквото, победа на хората, които вярват, че община Велинград заслужава по-добро настояще и бъдеще. Това е и победа на принципите на доброто управление, които заложихме в нашата програма. Тази победа е много важна, тъй като показва, че промяната е напълно възможна и съм убеден, че все повече наши съграждани осъзнават това. И ако не бяха определени лични амбиции, които разкъсаха нашия вот, мисля, че можехме да спечелим още на първия тур.

В Драгиново, Кръстева, Пашови и Рохлева, хората направиха своя разумен избор и още след първия тур промяната в управлението вече е налице.

От друга страна, смятам, че спечелихме доверието благодарение на това, че бяхме честни с нашите съграждани, не давахме празни обещания а се опитахме да им предложим работещи решения за проблемите.

Не мога да пропусна и фактора ГЕРБ. Ако погледнем резултата на партията в големите областни градове, ще видим една огромна подкрепа. Тя се дължи на професионализма на кметовете от ГЕРБ, които успяват да подобрят живота в своите населени места. Хората винаги ще оценят доброто управление, защото то се вижда - и по асфалтираните и чисти улици, и по работните места. Искаме това да се случи и при нас във Велинград.
- На 1 ноември предстои балотаж между Вас и г-н Лебанов. Какви са вашите аргументи срещу един много популярен човек с 8 години управление зад гърба си.
- Резултатите от първия тур са категорични - велинградчани искат нов кмет. И понеже на балотажът ще бъдем само двамата изборът е ясен. Той е между старото и новото, между статуквото и промяната, между застоя и развитието. А аргументите ми не са срещу г-н Лебанов лично, а срещу неговото управление. Тези аргументи дори не е и нужно да ги казвам - хората ги виждат и усещат всеки ден.

Ние от ГЕРБ предлагаме алтернатива на досегашния модел на управление. Вместо трупане на дългове и потъване на бюджетни средства в знайни и незнайни джобове ние предлагаме прозрачно управление и целесъобразно харчене на парите на хората. Вместо безкрайни оправдания от типа "някой ми пречи" ние имаме гаранция, че всяка министерска врата ще бъде отворена за нашите идеи и решения. Тоталното безхаберие, заради което бяха пропуснати толкова възможности, трябва да се спре и общината да има едно професионално управление и добър стопанин. Велинградчани имат нужда от администрация, която да служи на тях, а не на кмета, както беше досега. Вместо работа на парче ние предлагаме цялостна визия и стратегия за икономическо развитие на общината, за да успеем да привлечем инвестиции и да повишим заетостта. Ние предлагаме управление, което да се ползва с доверието както на гражданите, така и на бизнеса и държавата.
- Вярвате ли, че на 2 ноември Велинград ще се събуди с нов кмет?
- Да. Промяната вече започна и на 1 ноември, на втория тур, трябва да довършим започнатото. За пръв път от доста време велинградчани имат възможността и силата сами да определят посоката, в която да се движи и да се развива градът. И съм сигурен, че те ще направят най-добрия и разумен избор. В деня на народните будители трябва да покажем, че всеки от нас може да бъде будител. Нека вземем бъдещето на Велинград в нашите ръце и направим промяната. Заради нас, заради децата и внуците ни, заради Велинград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай