Къде ще е детската болница. Харесаха 5 терена

Очаква се предпроектното проучване да приключи до края на месеца.

Къде ще е детската болница. Харесаха 5 терена | StandartNews.com

Пет терена в София се проучват за изграждане на нова детска болница. Това съобщи доц. Васил Пандов, началник на кабинета на министъра на здравеопазването. В момента нещата са в етап на предпроектно проучване на терените, пише сайтът kmeta.bg.

Тези, които се проучват, са при болниците “Св. Анна”, “Лозенец”, Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация в ж.к. “Овча купел”, Университетската специализирана болница за активно лечение по ортопедия “Проф. Бойчо Бойчев” в Горна баня и Специализирана болница за рехабилитация в Банкя.

Очаква се предпроектното проучване да приключи до края на месеца. Ако се установи, че тези недвижими имоти са неподходящи, Министерството на здравеопазването ще потърси съдействието на държавата или на общината.

Предпроектното проучване е предвидено в Закона за обществените поръчки. Успоредно с него ще се проучва колко легла са нужни, какви ще са структурите в болницата, кадри, потребности и др. Ще бъде създаден и обществен съвет. Скелето в Александровска болница изцяло отпада като вариант за нова Детска болница. Вчера МЗ се е срещнало с Камарата на архитектите, откъдето са категорични, че в този вид реализацията на проекта е невъзможна. Затова сега ще се проучват пет потенциални имота.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай