Сряда,

Къде ще е детската болница. Харесаха 5 терена

От: Редакция -
1735
Къде ще е детската болница. Харесаха 5 терена
A
A
A

Пет терена в София се проучват за изграждане на нова детска болница. Това съобщи доц. Васил Пандов, началник на кабинета на министъра на здравеопазването. В момента нещата са в етап на предпроектно проучване на терените, пише сайтът kmeta.bg.

Тези, които се проучват, са при болниците “Св. Анна”, “Лозенец”, Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация в ж.к. “Овча купел”, Университетската специализирана болница за активно лечение по ортопедия “Проф. Бойчо Бойчев” в Горна баня и Специализирана болница за рехабилитация в Банкя.

Очаква се предпроектното проучване да приключи до края на месеца. Ако се установи, че тези недвижими имоти са неподходящи, Министерството на здравеопазването ще потърси съдействието на държавата или на общината.

Предпроектното проучване е предвидено в Закона за обществените поръчки. Успоредно с него ще се проучва колко легла са нужни, какви ще са структурите в болницата, кадри, потребности и др. Ще бъде създаден и обществен съвет. Скелето в Александровска болница изцяло отпада като вариант за нова Детска болница. Вчера МЗ се е срещнало с Камарата на архитектите, откъдето са категорични, че в този вид реализацията на проекта е невъзможна. Затова сега ще се проучват пет потенциални имота.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички