ПЪРВИЯТ ЦЕНТЪР ЗА ПРЕВАНТИВНА МЕДИЦИНА У НАС ОТВОРИ ВРАТИ В СОФИЯ

Медико-дентален център Preventica e част от австрийския холдинг SANLAS

ПЪРВИЯТ ЦЕНТЪР ЗА ПРЕВАНТИВНА МЕДИЦИНА У НАС ОТВОРИ ВРАТИ В СОФИЯ | StandartNews.com

Първият център за превантивна медицина у нас Preventica отвори врати в жилищния и бизнес комплекс Гаритидж парк в София. Официални гости на събитието бяха част от инвеститорите, както и водещи представители на дипломатическите, бизнес и застрахователните среди.   По време на откриването беше отслужен  тържествен водосвет от Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний.

„Бъдещето на медицината е преди всичко в превенцията и персонализираната грижа" - споделя екипът на Preventica и допълва, че това е в основата на тяхната философия, заедно с международни стандарти и с опита на водещия инвеститор – австрийската група SANLAS.

Медико-денталният център осигурява цялостна здравна грижа чрез индивидуален подход и висококачествени услуги с фокус върху превенцията. Това включва анализ и оценка на рисковите фактори и тяхното ограничаване на базата на дългосрочна персонализирана стратегия за здравето, фокусирана както върху лечение, така и върху промяната на начина на живот.

Preventica разполага с високотехнологично оборудване от последно поколение и съвременни методи за диагностика и лечение, сред които първата за България автоматизирана ултразвукова система, специализирана за диагностика на млечни жлези. Центърът е и едно от малкото места в страната с кардиопулмонален тест, който се използва за изследване на функциите на сърцето и белите дробове по време на физическо натоварване. На разположение на пациентите е и дентална зона, напълно оборудвана и предлагаща пълен цикъл от услуги – профилактика, диагностика и лечение.

Единствен у нас центърът ще предлага на пациентите си програми за превенция и лечение спрямо индивидуалните нужди на всеки, единно персонализирано дигитално здравно досие, улеснен достъп до информация, възможност за бързо и удобно запазване на час онлайн. Предимство е и изготвянето на здравна стратегия и проследяването на изпълнението ѝ, както и активното прилагане на опита на местни и международни специалисти в областта на превенцията.

Preventica е част от водещия австрийски холдинг SANLAS, който развива успешна и ефективна практика в областта на лечението и рехабилитацията. Дружеството е основано през 1992 г. и управлява портфейл от специализирани здравни заведения в Австрия. В SANLAS работят 1100 експерти, които годишно осигуряват медицинска грижа на над 10 000 пациенти от цял свят. Любопитна подробност е че централата на холдинга се намира в гр. Грац, в бившата вила на фамилията Батенберг. Именно на това място българският княз Александър Батенберг прекарва последните години от живота си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай