Медицинският съвет си работел, но тайно

Всеки понеделник ще прави ъпдейт на доклада си от 400 страници

Медицинският съвет си работел, но тайно | StandartNews.com
  • Всеки понеделник ще прави ъпдейт на доклада си от 400 страници

Медицинският съвет към кабинета, който се саморазпусна две седмици след като бе създаден, се оказа, че продължава да работи. Но тайно. Новината съобщи д-р Александър Симидчиев, член на съвета пред бТВ.

ВИЖ ОЩЕ: Медицинският съвет си отиде преди вируса

Ние деофициализирахме участието си, но съветът си работи, каза д-р Симидчиев. И допълни: „Не търсете конфликт, търсете точно обратното. Официализирането ни доведе до това, че експертността, която беше събрана в нашия съвет започна да става като контрапункт и нещо, което раздвояваше мнението вместо да го обединява и да вървим напред”.

ВИЖ ОЩЕ: Медицинският съвет с доклад като Ермитажа

След като шефът на съвета проф. Коста Костов сравни 400-страничния доклад на експертния орган с Ермитажа, където всеки можел да гледа това, което го вълнува, днес д-р Александър Симидчиев направи друг колоритен паралел. Той оприличи работата на експертния екип с навигационната система на една кола.

„Ние сами взехме решението, искахме да премахнем излишното, да остане същностното да не сме „официално към…“. Тази експертиза ще остане, след като се деофициализирахме и към колегите продължаваме да даваме препоръки“, каза още лекарят. Той уточни, че съветът продължава да актуализира документа, който са написали, на база препоръки от лекари. Идеята е всеки понеделник да даваме един ъпдейт, ако има какво да добавим, допълни д-р Симидчиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай