Лекар: В момента сме за пълен локдаун!

Трябва пак да се затвори всичко, за да издържим и тази вълна

Лекар: В момента сме за пълен локдаун! | StandartNews.com

Д-р Георги Миндов пред Монитор, че ситуацията с епидемията отново е за пълен локдаун. Ето какво каза той.

"Трагично е положението пред кабинета. Има хаос и пълно смесване на потоците - деца възрастни, болни от други заболявания. Струпват се едновременно в коридорите карантинирани от COVID-19 заедно с другите болни - малки и големи. Освен това има случаи, в които карантинирани идват да си вземат болничния, защото работодателят му го иска, тоест той нарушава карантината, за да си вземе от лекаря и занесе при шефа болничния.

При децата има пълен хаос - училищата и детските градини са си издали неписана заповед и за най-малката хремичка или кихане ги пращат при личния лекар. Това води до струпване на деца пред кабинетите, които имат обикновена хрема. Сега освен деца с COVID има и доста с ринит, но всички се струпват накуп в коридора. Хремата не е спешно състояние, но се изпада в паники и се дава зор да минат на преглед през деня.

Като цяло е кошмарно състоянието пред кабинетите - има много наплашени пациенти, което води до струпването на хора и деца с леки хреми заедно с болни с коронавирус. Всички те седят в коридора заедно и чакат да минат през кабинета.

Родители отказват да тестват децата си. За да не ги карантинират и да могат да ходят на работа

Минем ли 600 на 100 000 заболевамоест на населението за последните 14 дни, трябва да обявим пълен локдаун. Всички други ограничения не работят и не дават резултат. Според мен всичко трябва да се спре тотално, да затворят молове, градски транспорт, да се ограничат всякакви контакти, да не се събират повече от 2 -3 души в контакт, които да са семейство.

Така трябва да стиснем зъби и издържим, иначе няма да спре този ужас и ще продължат да умират хора, болниците няма да могат да поемат пациентите - това е страшното. Легла в болниците и кислород има, проблемът са интензивните легла - там има недостиг. Болниците все пак трябва да пазят интензивни легла и за други пациенти, които не са с коронавирус."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай