Голям скандал за вируса! Нападнаха бясно Чорбанов

Атаката дойде от Д-р Стефан Митев

Голям скандал за вируса! Нападнаха бясно Чорбанов | StandartNews.com

Научните среди в България бяха възмутени от показването в ефира на БТВ при Мария Цънцарова на един от главните теоретици на конспиративните внушения относно коронавируса и ваксините в България.

"Гледам д-р Симидчиев и Чорбанов по bTV и се хващам за главата. Поредният ненужен "дебат" по тема, за която не може да има алтернативна гледна точка.

Сега е важно да се комуникират само и единствено научно базираните препоръки за предпазване от вируса. Но по родните телевизии това не се случва в името на рейтинга, независимо от човешката цена, написа във Фейсбук д-р Стефан Митев от Българско рационално общество, което се бори срещу псевдонауката и фалшивите новини предимно в медицинската сфера. Организацията често разобличава алтернативни методи на „лечение“, шарлатански продукти и конспиративни теории. 

"Цънцарова пита каква е ефективната превенция и Чорбанов с абсолютна убеденост отговаря, че според него "за този тип вирус, се опасявам, че няма ефективна превенция на този етап". А ваксините и маските какво са?

А всички научни данни, с които разполагаме дали ги има за нещо? Сериозно, някой журналист трябва да разследва как Чорбанов е станал професор. Умът ми не го побира как може да се говорят такива глупости в национален ефир. Д-р Симидчиев, за съжаление, заложи на своята известна диалогичност и не посмя да противоречи открито на изказаните неистини и лъжи. Широката публика отново ще остане дезинформирана.

Вероятно и двамата мислят повече за бъдещите изборите. Единственото хубаво е, че Чорбанов вече няма да е депутат.", пише Митев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай