Чайкафарма предоставя алтернативи за липсващите лекарства на пазара

Близо две години след пика на пандемията от COVID-19, глобалният фармацевтичен пазар страда от хаoс

Чайкафарма предоставя алтернативи за липсващите лекарства на пазара | StandartNews.com

Близо две години след пика на пандемията от COVID-19, глобалният фармацевтичен пазар страда от хаoса във веригите на доставки и непредсказуемата динамика в търсенето на отделни продукти. Трудно се гарантира достъпът на пациентите до назначената им терапия. Нашата страна също е в плен на тези тенденции. Ежедневие станаха новините за липсващи лекарствени продукти в аптеките и болничните заведения. В тези условия на пазарен стрес, Чайкафарма Висококачествените Лекарства АД (Чайкафарма), известна в миналото като „Висококачествените Лекарства Достъпни за Всеки“, успя да съхрани своите критични линии на доставки и осигури нови пътища, за да поддържа непрекъснат и безпроблемен производствен процес.

Така осигурихме наличности и постигнахме непрекъсваемост на терапевтичния прием за всички наши пациенти. Високият клас на гарантираната фармацевтична грижа даде нова увереност на техните лекари, че могат да продължават да разчитат на Чайкафарма, която отлично познават, като надежден производител и партньор при всекидневния избор на комплексни генерични лекарства. Комбинираните медикаменти (комплексните генерици) са „бъдещето на фармацевтичната грижа”, както казваше бившият генерален директор на американската FDA – ­Скот Готлиб. При тях два или три медикамента с допълващ се терапевтичен ефект се обединяват в една лекарствена форма, гарантирайки продължителността на приема на назначената терапия и оптимизирайки разходите както за обществения ресурс, така и за пациентите.

В разгара на пандемията Чайкафарма беше „в окото на бурята“ особено когато в моменти на безсилно отчаяние държавата нямаше алтернативен доставчик на антибиотици за интензивните отделения на болниците, а чуждестранните производители бяха заклещени в егоистичната хватка на техните правителства. Животът на хиляди пациенти беше спасен благодарение на нашата непрекъсната работа, седем дни в седмицата, в продължение на 5 месеца – и целият мениджмънт на водещия българския производител беше постоянно ангажиран с осигуряването на производството и достъпа на пациентите до необходимата терапия. 

Не се главозамайваме от извоювания през годините авторитет или новите успехи – фокусът е винаги в предстоящите проекти. Силно разпознаваемата марка, доброто име и високата репутация на Чайкафарма ни задължават да потърсим и предоставим директни генерични и/или терапевтични алтернативи за лечение на социалнозначимите заболявания като мозъчносъдова болест, болест на Паркинсон, нарушен метаболитен синдром, ангина пекторис, артериална хипертония и сърдечна недостатъчност. Не е лесно в кратки срокове да се предоставят алтернативи на изчерпаните или с ограничена наличност терапии, включени в Списъка на лекарствените продукти по чл. 217в от ЗЛПХМ, генериран от специализираната електронна система за проследяване и анализ на лекарствените продукти (СЕСПА). Разбира се, стабилните вериги за доставка, гарантиращи непрекъсваемост на производствения процес, ни дава свободата да насочим ресурсите си към разработването на нови фармацевтични форми. Постоянно работим по разширяването на терапевтичното приложение на медикаментите от продуктовата листа, която вече втора година постоянно се допълва с нови капсулни форми – чиято ефикасност е широко предпочитана в групата на пероралните медикаменти.

Сега, Чайкафарма е напълно подготвена за новия есенно-зимен сезон, характеризиращ се с повишена заболяемост от респираторни вируси и постепенно покачващ се брой на новите случаи на COVID. Българският фармацевтичен производител е с обновена инфраструктура за  производство на антибиотици и успешно внедрени нови работни практики в съответствие със завишени стандарти за чисто производство.

Национален лидер в широко достъпните генерични лекарства, компанията ни е предпочитана от инвеститори и спестовници и показа забележителна стабилност като лидер по пазарна капитализация на Българската фондова борса за осма поредна година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай