БЛС: Обещаха на лекарите 1000 лв., а не им ги дават!

Сред медиците все по-често се говори за протести, каза Иван Маджаров

БЛС: Обещаха на лекарите 1000 лв., а не им ги дават! | StandartNews.com

В България всеки има право да избира - дали да се ваксинира или не. Но тук не трябва да говорим само за права, защото правата на някои отделни групи хора не трябва да превишават тези, които имат останалите, говоря за ваксинирани и неваксинирани хора. Това каза в студиото на "Тази сутрин" по bTV шефът на Лекарския съюз Иван Маджаров.

По думите му в лекарските среди вече все по-активно се говори за протести заради обещани, но не взети пари от предишните три вълни на коронавирус кризата. "От името на лекарите ще кажа, че колегите работят повече от година и половина, изтощително е, посрещаме вече четвърта вълна, а в същото време не си получават парите, които им обещаха.Въпросните 1000 лева за медицинските лица бяха въведени, за да могат тези хора, които денонощно са там, да могат спокойно да си вършат работа, без да мислят за финансови средства. Но на върха на вълната хората не си получават парите! И вече много трудно се убеждават колеги да влизат в ковид отделенията.

По темата за ваксинирането Иван Маджаров бе категоричен - не се справяме основно в това да убедим обществото да се ваксинира и да спазва мерките. В същото време натискът върху болниците се усилва с всеки изминал ден. Ако при предишните вълни това се случваше за две седмици, сега се случва за една.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай