Убийцата на Алекс зад решетките до живот

Убийцата на Алекс зад решетките до живот | StandartNews.com

Тричленен състав на Върховния касационен съд потвърди присъдата „доживотен затвор" за Атанаска Георгиева. Тежкото наказание е отсъдено заради умишленото убийство на 8-годишната Александра Тодорова от Поморие.

Атанаска Георгиева бе призната за виновна в това, че на 10 април 2014 г. в Поморие, умишлено умъртвила малолетното дете, като убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин.

Съдът увеличи кръвнината, с която Атанаска трябва да обезщети семейството на детето - от 130 000 лв. на 180 000 лв. за всеки родител, а присъдата, издадена от Бургаския апелативен съд, е потвърдена в останалата й част, съобщава Дарик. 

Съдиите са категорични, че има достатъчно доказателства за вината на Атанаска. По време на целия процес близките на подсъдимата убеждаваха, че тя не е извършила жестокото деяние. 

Осемгодишната Александра Тодорова изчезна следобед на 10 април 2014 г. Сутринта майката на детето, Евелина Тодорова, я изпратила на училище. Там момиченцето било до около 16 часа, когато се обадило на майка си и казало, че се прибира. Според официалната версия пред входа на жилищния блок детето срещнало Атанаска Георгиева. Разговаряли и се качили в квартирата на жената, която Александра добре познавала.

Тя почерпила Алекс с плодове и лакомства, пуснала й телевизора, за да гледа детски предавания. Според обвинителния акт момиченцето било на гости около 1 час в апартамента на Атанаска, преди тя да й посегне. В квартирата детето погледнало снимката на синовете на Атанаска и ги нарекло грозни. Смята се, че именно тези думи са провокирали Георгиева. Подсъдимата е обвинена, че умишлено е умъртвила малолетното момиче, като поставила на главата му две полиетиленови торбички и го задушила.

Решението на върховните съдии не подлежи на обжалване. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай