Убиецът, разфасовал жертвата си в София, се призна за виновен

Признавам се за виновен, каза пред съда Веско Вълчинов

Убиецът, разфасовал жертвата си в София, се призна за виновен | StandartNews.com

Признавам се за виновен, каза пред съда Веско Вълчинов, обвинен за жестокото убийство на Кристиан Пеев в центъра на София. Вълчинов говори по време на разглеждането на мярката му за неотклонение.

Софийският градски съд го задържа за постоянно в ареста. Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване.

Вълчинов добави, че иска по-лека присъда. Също така каза, че е извършил престъплението в състояние на афект, обхванала го е паника, обадил се е на приятел и докато е бил в неадекватно състояние, се е съгласил на неговите предложения как да се прикрие убийството.

"Съжалявам за това, което се случи. Разкайвам се за деянието си и се признавам за виновен за това, че съм нанесъл удара", каза Вълчинов. По думите му той не се е укривал, а се е регистрирал в хотел, за да обмисли случилото се.

Прокуратурата поиска съдът да задържи за постоянно в ареста Вълчинов. Адвокатът му каза, че той няма да се укрие или да извърши престъпление. „Той признава, че е извършил престъплението, но не признава, че е разчленил трупа. Той е разчленен от Суботинов“, добави защитникът.

Софийският градски съд посочи, че са налице достатъчно убедителни доказателства за съпричастност на Вълчинов за извършването на убийството. Според съда има опасност да извърши престъпление и да се укрие.

Убийството е извършено на 8 срещу 9 август. Разследването е започнало след сигнал на 10 август от близък на убития, че няма контакт с него. Престъплението е извършено в апартамент, собственост на обвинения за извършител - Веско Вълчинов.  Вчера Софийският районен съд остави в ареста Константин Суботинов, който е с обвинение - лично укривателство, тъй като се смята, че е подпомогнал извършителя да заличи следите от престъплението, но не е участвал в умъртвяването на жертвата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай