Цацаров праща прокурори от ВКП във Враца и Бяла Слатина

Цацаров праща прокурори от ВКП във Враца и Бяла Слатина | StandartNews.com

Прокурори от ВКП заминават на проверки във Враца и Бяла Слатина. Това разпореди главният прокурор Сотир Цацаров, който свика спешна оперативка заради убийството на 18-годишния Тодор.

"На 14 януари 2016 г. по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров в Окръжна прокуратура – Враца са изпратени прокурори от Върховна касационна прокуратура. Възложена им е спешна проверка на хода на разследването на убийството на Тодор Йорданов и на действията на органите на досъдебното производство по това дело. Предмет на проверката ще бъдат и твърденията на кмета на гр. Враца за осъществено изнудване спрямо него, както и реакцията на правоохранителните органи. Прокурорите от ВКП ще се срещнат с кмета на гр. Враца", посочиха от обвинението.

По разпореждане на главния прокурор, прокурори от ВКП ще работят на място и в Районна прокуратура – Бяла Слатина. Проверяват се всички преписки и дела в Районната прокуратура и РУП – Бяла Слатина, касаещи кмета на с. Галиче Ценко Чоков и членове на семейството му, вкл. и действията по жалбата на Радослав Илиев срещу Мартин Чоков, за нанесен побой.

Главният прокурор е разпоредил да получи първата събрана информация по случаите до края на деня. 

Село Галиче е изложено на системен тормоз от сина на кмета- Мартин Чоков. Това разкри болно момче, пребито от въпросния тийнейджър. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай