Болно момче с потресаващ разказ за тормоза на Мартин Чоков

Болно момче с потресаващ разказ за тормоза на Мартин Чоков | StandartNews.com

Галиче е изложено на системен тормоз от сина на кмета на селото Ценко Чоков- Мартин Чоков. Пострадалият Радослав Илиев разказа пред "Трибали", че преди две години, докато учел в СОУ „Христо Ботев" в селото бил нападнат с нож от Мартин в коридора на училището, пред погледа на десетки съученици. Момчето се оплака, че е системно рекетирано от сина на Чоков, че постоянно го псувал и заплашвал, че му се подигравал заради болестта му – тумор на хипофизата и хидроцефалия. Миналата година младежът е претърпял две операции на главата. След поредната заплаха Радослав не ходел на училище и пропуснал 11-ти клас от страх за живота си.

Младежът не може да разбере каква е причината да бъде тормозен и заплашван системно от Мартин и недоумява как никой не може да го спре. По думите му Мартин Чоков се изживява като местен феодал и властелин, на който никой нищо не може да му направи.

След последния инцидент Радослав е със спукан череп и мозъчно сътресение. Той трябвало да остане под наблюдение в болницата, но си тръгнал защото се страхува Мартин да не го открие. Младежът вече е подал жалба в ОД на МВР Враца срещу Мартин Чоков и се надява най-накрая някой да направи нещо, за да го спре. Надеждите му обаче не са много големи.
Радослав заяви, че снощи се наложило и майка му да остане в болница, защото страда от диабет и сега е под наблюдение. Баща му пък си останал в Галиче, където бил посетен от самия кмет Ценко Чоков, който му казал, че иска лично да говори с Ради.

„Страхувам се. Имам още двама братя, които също са тормозени от Мартин. Единият Искрен е на 23 години, а по-малкият Стивън е на 14 години. Те също са тормозени и заплашвани от Мартин. Той е заплашвал и едно познато 8-годишно дете, което след инцидента водиха на психолог Бяла Слатина и даде показания срещу него. Представяте ли си какво е, да заплашваш 8-годишно дете", разказа Радослав Илиев.

Нападението над Радослав е станало към 16.30 часа, когато 19-годишният Радослав Илиев се прибирал към дома си. Докато момчето вървяло по улицата Мартин Чоков го настигнал с колата си и започнал да го псува и обижда, а секунди по-късно слязъл от автомобила си и го нападнал.

Младежът едва се прибрал в дома си, от където веднага бил закаран в центъра за спешна медицинска помощ във Враца, за да се види какво е състоянието му. В 18.30 часа от спешното съобщили за побоя в полицията в Бяла Слатина, които установили, че нападателят е именно 19-годишния Мартин Чоков.

Униформените завели сина на кмета на Галиче в районното, където го разпитали и освободили, след като представил документ от лекар, че здравословното му състояние не позволява да бъде задържан в ареста. Мартин Чоков е обявен за общодържавно издирване. Днес на него е трябвало да му бъдат снети обяснения от прокурор, но не е бил открит на адреса му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай