Спецмагистратка стана „Съдия на годината“

В момента на неин доклад като съдия са едни от най-тежките дела, внасяни в Специализиран наказателен съд

Спецмагистратка стана „Съдия на годината“ | StandartNews.com

Лилия Георгиева от Специализирания наказателен съд стана „Съдия на годината“ в Националните награди за правосъдие, които се проведоха за седма поредна година като част от Благотворителния бал на юристите. В категорията се бориха още зам.- председателят на Районен съд-Пловдив Диляна Славова, председателят на Районен съд-Кубрат Албена Великова и председателят на районния съд в Белоградчик Божидарка Йосифова.

Даниела Денева от онлайн изданието trafficnews.bg  обяви номинацията, а наградата връчи съдия Богдана Желязка от Българска съдийска асоциация.

От 1999 г. Лилия Георгиева  е заемала длъжността съдия по вписванията при РС-Самоков. А година по-късно е назначена като районен прокурор на РП-Самоков.

От януари 2012 г. заема длъжността съдия в Специализиран наказателен съд. Към настоящия момент има 22 години юридически стаж. Участвала е в обучения в страната и в чужбина свързани със съдебната практика на ЕСПЧ, международни стажове в Братислава, Мадрид, Палермо, Страсбург и др.

Има специализации на теми „Организирана престъпност“, „Кибертероризъм“, „Международното съдебно сътрудничество по наказателноправни въпроси“, „Пране на пари“, „Специални разузнавателни средства“ и др.

В момента на неин доклад като съдия са едни от най-тежките дела, внасяни в Специализиран наказателен съд по обвинителни актове на Специализирана прокуратура, отличаващи се с огромен обем и фактическа и правна сложност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай