Съдът решава за охранителите на Ториното

Съдът решава за охранителите на Ториното | StandartNews.com

Съдът решава дали да остави в ареста биячите от Околовръстното шосе. Те ще отговарят за средна телесна повреда по хулигански подбуди. Ако ги осъдят, могат да получат до 2 години затвор или пробация за хулиганство и до 5 години затвор за нанасяне на средна телесна повреда, съобщава Нова тв.

Клипът с побоя над мъж и жена обиколи социалните мрежи. Оказа се, че побойниците са охранители на Ивайло Борисов-Ториното, близък до Златомир Иванов-Бретата. И тримата са криминално проявени. Имат регистрации за изнудване, побой и шофиране в нетрезво състояние.

Главният прокурор Сотир Цацаров е свикал спешно заседание заради случая на Околовръстното. На нещо ще присъстват главнияг секретар на МВР главен комисар Георги Костов и директорът на националната полиция Христо Терзийски. Тримата ще обсъдят мерките за опазване на обществения ред и осъществяването на охранителната дейност в страната.

Вчера Софийска районна прокуратура задържа четирима души за побоя. Предстои в петък СРП да внесе искане до Районния съд в столицата за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай