Признаха Антоанета Василева за невинна

Признаха Антоанета Василева за невинна | StandartNews.com

Софийски градски съд призна за невинна Антоанета Василева бивш секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора. Прокуратурата е поискала общо 3 години условно, съобщиха от СГС. Василева застана на подсъдимата скамейка по обвинения в две престъпления за извършени престъпления по служба.

Едното, че е сключила пряко договори за възлагане изпълнение на услуги за временно настаняване на жертви на трафик на хора във Варна и Бургас, а не е провела процедура за възлагане на обществени поръчки. Според държавното обвинение това е било извършено от нея с цел да набави за фондация "SOS – семейства в риск" в гр. Варна и за сдружение "Равновесие" в гр. Бургас, облага в размер на 200 940 лв. Второто обвинение срещу нея е за това, че е превишила правата си.

Според прокуратурата тя е сключила анекс към Рамково споразумение, като лично положила подпис, което е в правомощията на зам. министър–председател и председател на Националната комисия за борба с трафика на хора, пише БГНЕС. Това е било извършено от Василева, с цел да набави за себе си облага в размер на 3 607 лв. Самата Василева заяви днес в съда, че разбира в какво е обвинена, но не се признава за виновна. Първата разпитана по делото бе Гергана Алексова, която наследила Василева на поста, която разказа как подала сигнали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай