Пеевски: Ако бях началник на Темида, щяха ли да пуснат задържаните?!

Пеевски: Ако бях началник на Темида, щяха ли да пуснат задържаните?! | StandartNews.com

София. "Бях на разпит". Това заяви депутатът от ДПС Делян Пеевски, след като излезе от следствения отдел на Софийска градска прокуратура днес следобед. Пеевски обясни, че разпитът е бил по опита за атентат срещу него и по сигнал на "Протестна мрежа". Депутатът от ДПС допълни още, че се надява по опита за покушение срещу него "всички лица да ги издирят".

Ето какво още каза той на излизане:

- Г-н Пеевски, за какво сте в следствието?

- Бях на разпит по сигнала на "Протестна мрежа" и заради опита за атентат.

- Кой е направил опита за атентат?

- Това нека да го оставим на следствието.

- Получавали ли сте заплахи?

- Нека да го оставим на следствието. Надявам се, че всички лица, които ги търсят, ще ги издирят по случая и се надявам, както се занимават по "Протестна мрежа", по една корпоративна организация, която служи на Иво Прокопиев, защото много сигнали са пускани за Иво Прокопиев и надявам се и той да е тука, и други лица.

- Какво стана между вас и Цветан Василев?

- Смятам, че адвокатът, който защитава този Георги Христов, който е за атентата срещу мен, е близък приятел на едно лице, което не е в България.

- Кое?

- Много добре знаете кое е. Другото, което искам да кажа е за спекулациите, които се носят от кръга "Капитал" и техните вестници как аз съм бил началник на съдебната власт и подобни глупости - ако бях такъв, надали моите убийци щяха да бъдат пуснати и днес да съм тук, а другите да ги няма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай