Панов звънял на премиера преди СМС-скандала

Панов звънял на премиера преди СМС-скандала | StandartNews.com

Разпечатка от Мтел показва обаждането от шефа на ВКС

Председателят на ВКС Лозан Панов е звънил от личния си мобилен телефон на премиера Бойко Борисов на 14 януари т.г., когато разпали интрига с препратен му от министър председателя СМС, съобщи агенция "ПИК". От справка на МТел до съдия №1 подписана от Зорница Бъчварова, старши мениджър Продажби на телекома, се вижда, че в деня, в който се проведе заседанието на Висшия съдебен съвет, Панов е потърсил Борисов. Документът е изготвен по личното настояване на Панов на 28 януари. На въпросната дата Панов показа кратко съобщение, препратено му от Борисов, което използва като основание да го обвини, че се намесва в независимата съдебна власт, а във ВСС има къртица. След това Панов призова всички членове на ВСС да си направят разпечатки, за да се види кой от тях е изпратил СМС-а на Борисов. Сега, обаче става ясно, че сам Панов е звънил на премиера.

В същото време вчера Панов призова Борисов да каже кой му е изпратил преди две седмици съобщението за случващото се по време на заседанието на Висшия съдебен съвет.

Първоначално Панов заподозря, че адресант на есемеса е настоящият представляващ ВСС Димитър Узунов. Узунов обаче показа разпечатка от мобилния си оператор, която свидетелства, че той не е пращал съобщението до Борисов. Затова вчера Лозан Панов се извини на Узунов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай