Кметът на Тетевен е отстранен от длъжност

Кметът на Тетевен е отстранен от длъжност | StandartNews.com

Тетевен. Очаква се съдът в Ловеч днес да реши дали кметът на Тетевен Милен Милев и заместникът му Детелин Пърлев да останат с мярка за неотклонение постоянен арест. Окръжната прокуратура повдигна две обвинения срещу тях. Двамата са привлечени като обвиняеми за извършени длъжностни престъпления за периода април 2012 – август 2013 г. Според обвинението Милев е източил 1 млн. лв. от общинския бюджет към фирма, свързана с негови близки. Самият той заподозря икономически интереси в ареста.

Преди това съдът отстрани временно от длъжност Милев и Пърлев, с което практически почти обезглави местната власт в планинския град. Мотивите са, че ако останат на постовете си двамата могат да скрият документи или да въздействат на служители на общината.

Тетевен осъмна без кмет и зам.-кметове във вторник, след като предишната вечер те бяха арестувани за 24 часа при показна акция на ДАНС. За една нощ престояха в ареста и другите заместници Левчана Хаджиева и Десислав Цветанов, но те бяха освободени набързо.

Пред bTV Милев призна, че фирма, свързана с жената, с която живее, доставя храната в детска градина, но отрече поръчката да е за 1 млн. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай