Депутатът Александър Методиев сам си дава имунитета

Депутатът Александър Методиев сам си дава имунитета | StandartNews.com

Депутатът от ДПС Александър Методиев сам ще си даде имунитета, след като по-рано днес стана ясно, че главният прокурор Сотир Цацаров е поискал защитата му от съдебно преследване да бъде свалена заради неподчиняване на полицейска заповед.

Според прокуратурата депутатът се е провинил пред закона още веднъж - по-късно се опитал да предотврати съставянето на акт на негов познат, който бил без лична карта, като се държал грубо с полицаите и ги заплашвал с уволнение.

Пред bTV Методиев отрече обвиненията, че се е държал грубо с полицаите. "Аз по принцип се върнах при тези полицаи. Попитах ги на какво основание спират тези момчета, те не ми дадоха отговор. Казаха, че нямат основания да ми дават обяснение защо спират или не спират", обясни депутатът. Според него, щом видят на пътя мургав шофьор, катаджиите го "проверяват за щяло и нещяло".

Междувременно стана ясно, че Комисията за борба с корупцията и парламентарната етика ще се занимае с депутата, ако постъпи сингнал за него, обясни председателят й Валентин Николов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай