Неделя,

Божков-син остава навън срещу 1 млн. лв. гаранция

От: Рачо Рачев, сн. БГНЕС -
345
Божков-син остава навън срещу 1 млн. лв. гаранция
A
A
A

Специализираният апелативен съд потвърди гаранцията от 1 милион лева за сина на Васил Божков - Антон, на днешното си заседание, протекло при строги мерки срещу разпространението на коронавируса. Журналистите бяха през стол в съдебна зала.

Заедно с Антон Божков на заседанието бе и съпругата му Ива Софиянска-Божкова, той е представляван от адвокатите Ина Лулчева и Явор Хайтов.

Антон Божков бе привлечен като обвиняем за изпиране на пари по поръчение на организирана престъпна група с ръководител Васил Божков. Той беше задържан за срок до 72 часа, а прокуратурата поиска от съда да остане постоянно в ареста.

Спецсъдът обаче взе за него мярка гаранция от 1 млн. лв. Тя не беше окончателна и можеше да се обжалва или протестира пред апелативния спецсъд. Според обвинението Васил Божков и синът му - Антон имат обща фирма с капитал от заеми, дадени от дружества на Васил Божков.

Прокуратурата отново поиска задържане под стража за Антон Божков, защитата оспори, като адвокат Явор Хайтов поиска по-ниска парична гаранция за клиента си.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com