Агент на ДАНС на съд за подкуп, с каква сума го хванаха

Служителят взел 2250 лева от фермер, за да не брои кравите му

Агент на ДАНС на съд за подкуп, с каква сума го хванаха | StandartNews.com

Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение срещу служителя на ДАНС Борислав Христов, хванат с подкуп, поискан от земеделски производител.

Общата сума на получените средства е 2250 лева, като срещу тях служителят обещал да не прави проверка на проект с получени евросредства от Държавен фонд „Земеделие“ и злоупотреба с тях, предаде БНР. Фермерът отглежда едър рогат добитък в Карловско, като проверката на агенцията показала, че животните били надписани по брой за получаване на повече средства. За да не бъде подадена тази информация на прокуратурата, служителят на ДАНС поискал пари – съобщи наблюдащият прокурор Петър Петров.

Фермерът дал на служителя суми от 1500, 1000 и 750 лева съответно през септември, октомври и ноември. 49-годишният Христов е задържан при получаване на последната сума на 11 ноември. Служителят е в предварителния арест за 72 часа, като прокуратурата ще поиска постоянното му задържане под стража. Ако обвиненията срещу него се докажат, го очакват до 6 години затвор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай