ВМРО чака укротяване на страстите в Македония

Република Северна Македония тепърва има да преоткрие своето минало, казва депутат

ВМРО чака укротяване на страстите в Македония | StandartNews.com

"У нас страстите се успокоиха и има много сериозна подкрепа на гражданите за позицията, която България зае. Страстите в Република Северна Македония тепърва ще горят, защото те имат да прочетат собственото си минало", заяви пред БНТ депутатът от Обединени патриоти/ВМРО Искрен Веселинов.

По негово мнение Република Северна Македония тепърва има да преоткрие своето минало.

"Три десетилетия ние се движихме по линията на компромиса. Имайки ги за най-близките хора, за най-близкия народ ние допускахме компромиси, компромиси, компромиси. Ако бяхме допуснали този последен компромис, мисля, че те никога нямаше да се върнат към дебата за миналото", каза депутатът.

Това, което страната ни е поискала, е да има още една преговорна глава за добросъседство, за има ясна пътна карта и да имаме в лицето на Република Северна Македония един приятел и един съюзник в Европейския съюз, а не държава, която гради своята идентичност на антибългаризъм, обясни Веселинов.

Според него ние сме били последователни, но и доста толерантни. В случая имаме твърда позиция, за която той се надява правителството да продължи да отстоява.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай