Свалиха политическото доверие от АБВ

Свалиха политическото доверие от АБВ | StandartNews.com

София. Националният съвет на БСП реши да снеме политическото си доверие от Георги Първанов, Румен Петков и останалите привърженици на АБВ. 125 социалисти гласуваха „за", трима бяха „против", а двама се „въздържаха". Кирил Добрев и Светлана Шаренкова са сред тези, които бяха против. Георги Кадиев и Весела Лечева са въздържалите се. 

НС на БСП реши, да снеме политическото доверие и отнема правата за заемане на партийни длъжности, членство на ръководни органи на партията и право да се кандидатират за такива в срок от една година на: Анатоли Младенов, Бойка Арабаджиева, Владимир Калчев, Георги Първанов, Дилян Енкин, Евгени Желев, Емил Константинов, Крум Милетиев, Людмил Веселинов, Росица Янакиева, Румен Петков, Светлин Николов, Трифон Митев, съобщиха от пресцентъра на партията.

Хората от АБВ трябваше да присъстват на националния съвет, за да се защитят, обясни Георги Кадиев пред бТВ. Той не изключи възможността демонизирането на хората зад проекта да се окаже ход в тяхна полза.

Заседанието на Националния съвет на БСП продължи близо 3 часа.

Росица Янакиева, която е кмет на град Перник, не остана до края на гласуването и си тръгна преди пленумът да вземе решение. Тя заяви, че каквото има да казва, го е казала вече в залата.

По-рано БСП-София свали доверието от всички, свързани с АБВ.

"Ние отдавна сме свалили доверието си от ръководството на „Позитано" 20, така че изпреварващо сме решили този въпрос и сме дали своя отговор. Недоверието ни към ръководството на партията се дължи на няколко основни причини – ръководството предаде нашите ангажименти към избирателите, подмени с действията си техният вот и превърна социалистическата партия в изпълнител на решения, които се вземат другаде, като така я постави в тежка зависимост", заявиха от АБВ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай