Страхил Ангелов подкрепен и от други партии за знаково прекратяване на концесията на "Софийска вода"

Страхил Ангелов подкрепен и от други партии за знаково прекратяване на концесията на "Софийска вода" | StandartNews.com

Сред основните приоритети в програмата ми за управление на столицата е прекратяване на договора с концесионера на „Софийска вода" по възможно най-знаковия начин. Тези наши „партньори" прекаляват от години. Договорът трябва да бъде прекратен независимо от неустойките, защото те ще се покрият много бързо. Това заяви в предизборен дебат по телевизия „Евроком" кандидатът на движение „Напред България" за кмет на София Страхил Ангелов.

Аргументите му бяха подкрепени и от други кандидати в студиото, които подкрепиха водещата теза на Ангелов за прекратяване на договорните отношения с концесионера, защото са в ущърб на софиянци.

„Концесия" стана мръсна дума именно заради прецедента, който се създаде със „Софийска вода" и продължава в цялата страна. По същата причина предлагам и създаване на общинска битово-комунална служба, която да се заеме със снего-почистването и смето-извозването, както и с ремонтите и строежите от по ниска категория. Стига с тези търгове за обществени поръчки, които едновременно ощетяват хората и са откровени престъпни схеми за източване на държавни и общински средства, подчерта Ангелов.

Той обърна внимание, че голяма част от проблемите със сигурността на хората в София ще се разрешат с реално прилагане на съществуващите закони от правораздавателните органи.

Време е и да се върнем към стария принцип: Който не работи, не трябва да яде", защото има много безработни, но и немалко хора живеят на социални помощи или просто от сивата икономика. Затова предлагам национализация на комуналните услуги – разполагаме с достатъчно работна ръка, за да ги поддържаме като общинско предприятие, заяви още кандидатът за кмет на „Напред България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай