Спокойна нощ по пътя на бюлетините

От София област обаче чакат 6 часа пред РИК

Спокойна нощ по пътя на бюлетините | StandartNews.com

София. За разлика от президентските избори на парламентарните тази нощ нямаше драми по пътя на бюлетините от секциите до Районните и Централната избирателни комисии, предаде Нова телевизия.

Организацията по приемането на чувалите с бюлетините пред зала "Универсиада", където приемаха изборните документи, този път беше по-добра, коментираха представители на секционните комисии. Основната причина за това според тях е фактът, че бюлетините от столицата се събираха не на едно, а на три места в града. Освен това, за членовете на секционните комисии този път бяха предвидени сандвичи и вода.

В другия пункт на РИК - София, на бул. "Витоша", обаче имаше бурни страсти след 6 часа чакане да се предадат документите.

"От 2 часа през нощта до сега стоим в рейсовете и чакаме РИК да организира приемането на избирателните документи. За съжаление картината в момента е на невероятна какафония, много от хората от секционните комисии пропускат работния ден, много от тях изпадат в недоумение, адски недоволни са и не искат да участват повече в такива избори", каза представител на СИК на София - област пред БГНЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай