Сензация от топ юрист. Кой ще строи партиите да направят правителство

Проф. Пламен Киров изненада всички с прогнозата си

Сензация от топ юрист. Кой ще строи партиите да направят правителство | StandartNews.com

Бившият конституционен съдия и преподавател по конституционно право проф. Пламен Киров изненада всички с прогнозата си за съставяне на правителство. Той разви сценарий, според който партиите ще успеят да заровят томахавките и да съставят правителство.

„Ще има съвет отвън“ да се състави правителство, хвърли бомбата проф. Киров.

„Това е причината политическите партии да са толкова обрани. Полезен ход нашите политици нямат. Ще им бъде обяснено, че ако искат средства от фондовете за възстановяване, трябва да има правителство. Все пак трябва да се гласува бюджет за следващата година“, подчерта проф. Киров.

„Избирателите не са изморени от избори, а от това, че партиите не дават решения на кризите. Българските партии не можаха да разберат какви са политическите програми“, добави той.

„ЦИК изчисли изборните резултати, но комисията не може да каже каква е избирателната активност. Първото нещо, което трябваше да бъде подадено, е тя. Най-вероятно се знае каква е тя, но не се подават данните“, коментира още проф. Пламен Киров.

 „Има седем дни, в които трябва да се оповестят крайните резултати. След като бъдат обявени избраните народни представители, президентът ще свика Народното събрание. След провеждането на първото заседание държавният глава може да започне консултации с партиите за формиране на правителство“, уточни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай