Решението на Слави. От "браво!", през ирония до пасивност

такива бяха реакциите но политическите партии

Решението на Слави. От "браво!", през ирония до пасивност | StandartNews.com

"Колкото сериозно и отговорно беше представено това правителство, толкова отговорно и сериозно беше и прибрано. Това е първото правителство в историята, което подаде оставка преди да е избрано", е коментарът на ГЕРБ, съобщи пресцентърът на партията.

"Поведението на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов все повече напомня на това на Бойко Борисов. Ако искаш да си сериозен политик обаче, не постъпваш по този начин". Така Николай Хаджигенов от коалицията "Изправи се! Мутри, вън" коментира пред "Хоризонт" решението на Трифонов да оттегли кандидатурата на Николай Василев за премиер и да предложи нов състав на евентуално бъдещо правителство.

Браво на Слави и "Има такъв народ"! Приветстваме решението на Слави Трифонов да предложи друг състав на кабинет. Това написа във фейсбук Мая Манолова.

"Това е стъпка в правилната посока към постигане на консенсус на партиите на промяната за общи действия. Борисов да не бърза да потрива доволно ръце. Усилията за устойчива промяна на модела изискват именно намирането на съгласие, прозрачност и гаранции за реформи. 

Сигурна съм, че готови за такива решителни реформи хора ИТН може да посочи до дни в един силен отбор. Прозрачно. С дневен ред какъвто хората очакват. И с персонален състав приемлив за широката общественост. Браво, Слави! Днес не беше добър ден за Борисов", допълва Манолова.

От "Демократична България" отказаха коментар за обрата в позицията на Трифонов. Христо Иванов заяви, че ще изчакат да чуят новите предложения.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай