Реформаторите: България няма ясна позиция за Украйна

Реформаторите: България няма ясна позиция за Украйна | StandartNews.com

Стара Загора. ЕС възникна като мирен проект и в момента Съюзът е мирен проект за страните от Източна Европа. Това трябваше да каже българското правителство и така да съедини интересите на гражданите с тези на държавата за кризата в Украйна. Това заяви на пресконференция в Стара Загора на лидерите на Реформаторския блок Меглена Кунева, председател на „Движение България на гражданите".

 

Според нея България няма ясна отчетлива позиция по кризата в Украйна и е пропуснала рядка възможност да е голяма в разрешаването на този проблема, да покаже, че знае какво е мирът в Източна Европа. Радан Кънев, лидер на ДСБ, допълни, че Полша е показала как може да се прави силна политика от източноевропейска държава, без да е стара и богата страна. Дейността на полския външен министър беше много сериозен фактор в активното решението на кризата в Украйна, посочи той и обясни, че ПЕС с лидер Станишев, както и българският външен министър Вигенин са се снишили.

 

Реформаторите коментираха и новия изборен кодекс. Според говорителят Радан Кънев новите изборни правила елиминирали възможността на хората с вота си да се преподреждат листите и тяхното желани за реален мажоритарен елемент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай