Папазов се е извинил на Йоханес Хаан

Папазов се е извинил на Йоханес Хаан | StandartNews.com

София. Министърът на транспорта Данаил Папазов се е извинил на еврокомисаря по регионална политика Йоханес Хаан, след като замеси името му в политическо назначение, предаде БНР. Хаан поиска извинение заради думите на Папазов, че заместник-министърът на транспорта Петър Киров се ползва с препоръките на еврокомисаря. Впоследствие от транспортното министерство уточниха, че препоръката не е била лично за Киров.

„Вчера на много от вашите колеги обясних точно какво исках да кажа от предния ден. Може би поради моята неопитност и това, че много журналисти ми задаваха от различни страни различни въпроси, не успях да се ориентирам и не си завърших изречението, защото го обяснявах три пъти", каза Папазов.

Министърът обясни, че във вторник е изпратил извинително писмо до Хаан. Той, обаче, не е успял да се свърже лично, защото еврокомисарят бил ангажиран.

„ Днес отново ще направя такъв опит. Ако не, личните си извинения ще поднеса на срещата, която предстои в Европейската комисия на 11-ти", каза още Папазов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай