Еврокомисар чака извинение от министър Папазов

Йоханес Хаан отрича да се е месил за назначение на Петър Киров

Еврокомисар чака извинение от министър Папазов | StandartNews.com

София. Грандиозен скандал заради кадрово решение в кабинета "Орешарски" се заформи в Брюксел.

След като вчера транспортният министър Данаил Папазов оправда назначението на своя заместник Петър Киров с препоръка от еврокомисаря по регионална политика Йоханес Хаан, днес висшият еврочиновник в официално писмо отрече да има пръст в тези вътрешни за България дела.

Еврокомисарят се разграничава категорично от кадровата политика на правителството, декларира, че никога не се е срещал с Петър Киров и настоява за незабавно извинение от транспортния ни министър. "Нямам влияние в национални и политически назначения на България и никога не съм и търсил. Ако думите на транспортния министър Папазов са цитирани точно, очаквам незабавно извинение", посочва Хаан в изявлението си, разпространено днес.

Още вчера от бранша алармираха, че Петър Киров като зам.-министър ще влезе в конфликт на интереси с баща си - Володя Киров. Последният е бивш директор на изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" и понастоящем председател на учебен център от системата на ведомството на Данаил Папазов. Като се аргументира транспортният министър категорично защити Петър Киров, наричайки го изключителен специалист. "Не ме интересува кой е баща му, наистина разбрах, че е ръководил някога ДАИ, но това няма никакво значение - човекът е с великолепен английски, с всички необходими сертификати и лично с препоръка от комисаря Йоханес Хаан", обяви Папазов.

До момента от транспортното министерство нямат официален коментар по скандала. Не е ясно и дали Папазов ще се извини на еврокомисаря по регионална политика Хаан, че е забъркал името му за кадровото решение във ведомството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай