Министрите започват с отчетите за Нова година

Министрите започват с отчетите за Нова година | StandartNews.com

София. Министрите започват да отчитат свършеното от началото на мандата си през май. В понеделник, в последната седмица преди Коледа, първи с равносметките ще бъдат министрите на отбраната Ангел Найденов, на вътрешните работи Цветлин Йовчев и на околната среда и водите Искра Михайлова.

Отчетите на свършеното през годината са традиционни за централната администрация, като в случая те ще вклчват основно данни за второто полугодие – след изборите и встъпването в длъжност на новата власт.

На обявените пресконференции се очаква тримата министри да предсавят и приоритетите за по-нататъшното си управление.

През изминалите месеци МВР беше поставено основно пред предизвикателсвото с протестите, които започнаха срещу кабинета на 14 юни, както и с вълната бежанци от Сирия. Във вътрешното ведомство не липсваха и някои скандали, като „страничната" работа на СОД. Министърът Цветлин Йовчев неколкократно поставя в центъра на вниманието на ведомството си борбата срещу битовата престъпност, която трябва да стане приоритет.

Основна тема на министерството на Искра Михайлова напоследък са критиките от Европейската комисия за Оперативна програма „Околна среда", където има опасност от спиране на плащанията, заради блокираните финансови потоци от Брюксел.

В последно време темата в отбраната е „съкращения". Ангел Найденов обяви такива както в самото министерство, така и в армията. Въпросът с бежанците също е във фокуса на внимание на ведомството. Военните имоти – тяхното стопанисване и евентуални продажби, също бяха сред дебатираните въпроси в ресора на Найденов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай