Кърджали изпрати 8 тира помощи за Турция, събира печки и одеяла

Дарявайте спални чували и одеяла, призова Хасан Азис

Кърджали изпрати 8 тира помощи за Турция, събира печки и одеяла | StandartNews.com

8 тира с помощи изпрати вече Кърджали за Турция. Камионите разтоварват помощите в разпределителния център в Одрин.

Няма как още веднъж да не изразим нашите съболезнования към близките на десетките хиляди жертви на тази ужасяваща трагедия в Турция и в Сирия. Вече четвърти ден са включени всичките 7 общини от област Кърджали, всички над 450 села, десетки училища, различни центрове, в които хората сами са се организирали, съобщи кметът д-р инж. Хасан Азис.

През последните десетилетия, да не кажа столетие, Кърджали не познава такава съпричастност и организираност, подчерта той.

Още в първите часове след трагедията десетки хора дойдоха до 8-9 часа вечерта с пълни чанти. Втория и третия ден по три тира изпращахме в Одрин, каза още Азис.

Прави впечатление, че децата започват да идват, даряват касичките си. Започнаха да носят и своите играчки, заяви още Азис. И допълни: „Тази съпричастност е много дълбока в нас и в семействата ни.”.

Хасан Азис съобщи, че в момента пострадалите в Турция имат нужда от повече газови печки, спални чували, палатки, одеяла. И призова хората са даряват тези вещи.

Част от помощите Кърджали ще изпрати и на пострадалите в Сирия. Колегите вече са във връзка с посолството в Сирия и с БЧК. Жителите на Кърджали ще обявим, че част от помощите ще отпътуват и към Сирия, каза кметът на града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай