Костадинов начерта съдбата на кабинета, кое го крепи

Той уточни, че няма никаква вина Ваня Григорова да не бъде избрана за кмет на столицата

Костадинов начерта съдбата на кабинета, кое го крепи | StandartNews.com

Източник: БНТ

След това, което се е случило на изборите, най-логичното нещо е вече да няма правителство. Причината е, че партиите, които го съставиха, по време на кампанията бяха в много яростна борба на взаимно отричане една друга. В следващия момент обаче те се прегърнаха. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в интервю за БНТ.

"Борисов не е доволен от бюджета на Асен Василев, но това, че го казват, не означава, че няма да гласуват за този бюджет, защото в ГЕРБ често говорят срещу ПП, но после гласуват заедно с тях, това показва, че партията е зависима. Бюджет със сигурност ще има, ще бъде приет. Смятам, че кабинетът няма да падне сега, а ще издържи до пролетта", посочи Костадинов.

Той съобщи, че в страната много съдилища вземат решение да се отварят отново секции. В Хасково ще се броят наново бюлетини.

"Вчера ми се обадиха да ми кажат, че в две секции в Червен бряг са открили 44 скрити бюлетини на "Възраждане". Може да се окаже, че резултатът на ПП-ДБ е много по-нисък. Тази управляваща формация се срина и би трябвало да хвърли оставка", коментира председателят на "Възраждане".

Костадинов уточни, че няма никаква вина Ваня Григорова да не бъде избрана за кмет на столицата, въпреки че тя не получи подкрепа от "Възраждане".

Той обясни, че ниската избирателна активност е следствие от недоверието на обществото към властта.

"Обществото ни е тежко болно, то вече не вярва, че нещо зависи от него. На тези местни избори имахме 36% активност, никога не се е случвало това. Ако продължи да спада броят на хората, които гласуват, ще стигнем дотам на избори да печели този, който може да купи повече гласове. Ще следва спад на държавността", коментира той.

Костадинов отчете резултатите на местните избори за "Възраждане" като добри и допълни, че "между смъртта и възхода на България стоим единствено ние".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай