Христо Иванов посочи добрите, каза кой влиза в листите

Съпредседателят на ДБ каза целта на новата коалиция

Христо Иванов посочи добрите, каза кой влиза в листите | StandartNews.com

Целта ни е първият мандат, за да наложим своя дневен ред и визия за управление на България. Това заяви съпредседателят на “Демократична България” пред журналисти в парламента по повод решението на партията му - "Да, България" да участва на изборите в коалиция с "Продължаваме промяната".

ВИЖ ОЩЕ: "Да, България" реши за изборите. Голяма коалиция

“Демократична България” и “Продължаваме промяната” трябва да изберат най-добрия вариант за постигане на най-силен ефект – първо място на изборите през април 2022-а година, коментира Иванов. “Единственото, което ме интересува, е максималният ефект за страната. Историческата задача пред нас изисква България да излезе от тази спирала на безперспективност и на липса за възможна промяна”, добави председателят на парламентарната група на ДБ.

Иванов разясни, че преговорите между двете формации трябва да започнат в първия възможен момент, а разговорите ще се водят конфиденциално и на много нива. Въпреки ограниченото време, диалогът ще е с фокус върху настоящите програми на двете формации и комуникационната стратегия в хода на предизборната кампания. Той подчерта, че ДБ и ПП си имат ясни идентичности и гласоподавателите им няма от какво да се притесняват.

“Не мисля, че можем да разделим страната на две Българии – добра и лоша. Една ни е държавата. Просто добрите са тези, които могат да съставят такъв дневен ред и да съберат подкрепа за него, така че България да излезе от кризата и да се възползва от възможностите пред нея”, каза още народният представител. Според него е важно в предизборните листи да попаднат лидери, които могат да мобилизират волята на хората да гласуват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай