Как кметица и компания си поделиха 41 бона за К-19

Росима Станиславова не смята, че е извършила нарушения

Как кметица и компания си поделиха 41 бона за К-19 | StandartNews.com

Скандалът с кметицата на "Красно село" Росина Станиславова от „Демократична България”, се разраства. Петима души, сред които и Станиславова, си разделили 40 бона от стредства за засегнати от коронавируса.

41 526 лева е сумата, която е изплатена като възнаграждения на 5 души, между които и кметицата на район "Красно село" Росина Станиславова, за целия период на проекта "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“, чиято цел е да подпомага засегнати от Ковид-19, като на нуждаещите се предоставят храна, лекарства и други стоки от първа необходимост. Това заяви самата тя по БНТ по време на спор с шефа на финансовата комисия в София Георги Георгиев.

Скандалът за това дали кметицата е присвоявала пари избухна вчера на финансова комисия в Столичния общински съвет. Подозрението е, че кметицата е платила на себе си и служители 1/3 от парите за възрастни с COVID-19 - твърдението обаче беше за 104 000 лева.

Георгиев заяви, че е получил жалба от гражданин, която е изпратена до кмета на района. Имам право да питам как се разходват общинските пари, каза Георгиев. Той попита кмета на район "Красно село" дали е сключила договор със себе си.

"Аз съм ръководител на европейски проект, ако г-н Георгиев разбираше от тази материя, щеше да знае, че ръководителите на проектите имат заложени бюджети за управление, моят управленски екип е от 5 човека. Индикативният брой на потребителите е 230, ние сме обслужили 510 лица, т.е. преизпълнили сме два пъти проекта. Общата стойност на проекта е 365 000 лева, възнаграждението на тези 5 човека на екипа за целия период, в които влизам и аз, е 41 052 лева", отвърна Станиславова, която подчерта, че 2400 лева с осигуровките е иначе нейното брутно възнаграждение като районен кмет.

И допълни, че е предоставила информация след искане на кмета Йорданка Фандъкова.

Според Станиславова се прави опит за скандал чрез манипулация. По думите ѝ председателят на финансовата комисия Георги Георгиев, който постави въпроса, е предоставил документи с невярно съдържание, а разходваните средства се контролират от наблюдаващия орган.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай